Pohodništvo

Najbolj vztrajni pohodniki lahko sodelujejo v celoletni akciji v kateri z vpisi v knjigo pri Brunarici Sonček tekmujejo za naziv »Junak Krvavca«. Krvavec je sicer odlično izhodišče za daljše pohode do vrhov Kamniško- Savinjskih Alp. Nekatere poti vam predstavljamo v nadaljevanju.

  Označene poti

 

Pot na Dolgo njivo (1688)

Med Velikim Zvohom in Vrhom Korena se nahaja gorska zibelka prostranih pašnikov, ki v svojem naročju varno napaja drobnico in gorske vrance. Pot na Dolgo njivo je pohod primeren za vse, ki se želite naužiti gorske planšarske idile. Pomirjujoč pogled na počasen gorski ritem narave še dodatno polepšata, po preteklosti dišeči, avtohtoni planšarski kočici. Počutili se boste kot v raju.


Vrh korena (1999)

Na sprehodu, kjer se boste odtrgali iz varnosti domače Krvavške koče in se podali proti Vrhu Korena, vas za malo truda čaka veliko presenečenja. Pred vami se bo razgrnila ogrlica nanizanih gorskih vršacev Kamniških in Savinjskih Alp,… S pogledom od tu si boste zagotovo naredili načrt za nadaljnje veličastne razglede.


Kompotela (1989)

Travnat in ruševnat vrh, nemalo stran od Vrha Korena, bo vaše utrujene noge in prepoten hrbet pocrkljal z žametno mehko travnato podlago, kjer boste med počivanjem lahko opazovali krokarje nad Grintavcem in njegovimi sosedi in razmišljali, kako lepo pač mora biti če znaš leteti.


Kalški greben (2224)

Visokogorska razgledna pot, kjer vas bo božal in na zgledno nadmorsko višino opozarjal hladen gorski vzgonski vetrc, tako iz kamniške kot kranjske strani. Skorajda na dosegu roke se vam bodo, ob čistem zraku, izrisali biseri Julijskih Alp in kopičasti zaselki pravljične Gorenjske pokrajine. Zamislili se boste nad relativnostjo razdalj. Dve mesti, dva svetova, tako blizu in vendarle tako daleč.